Kolač Slasni Poljupci

OCIJENI RECEPT 
Slasni Poljupci
Sastojci
Za tijesto:

  • 3 bjelanjka 15 dag šećera
  • 17 dag mljevenih ljesnjaka ili badema
Za kremu:
  • 3 žumanjka
  • 4 žlice šećera
  • 5 dag čokolade za kuhanje
  • 5 dag margarina
Priprema
Tijesto:

Bjelanjke umutite sa secerom. Kuhajte smjesu na pari dok se ne zgusne. Sklonite sa stednjaka i drvenom zlicom umijesajte mljevene Ijesnjake ili bademe.

Krema:
Umutite zumanjke sa secerom u pjenastu smjesu. Kuhajte ih na pari. Kad se secer rastopi dodajte naribanu cokoladu. Sklonite s vatre i umijesajte margarin narezan na listice. Mijesajte dok se smjesa ne sjedini. Stavite sa strane neka se ohladi.

Izrada:
Lim za pecenje oblozite masnim papirom. Tijesto pomocu zlicice na limu oblikujte u padobrane. Pecite na temperaturi od 100°C oko 30 minuta. Padobrani se trebaju osusiti. Ostavite neka se ohlade.
Ohladene padobrane kremom sastavljajte dva po dva.

Nađi recept

Recent Posts Widget