Kolač s Vrhnjem i Jogurtom

OCIJENI RECEPT 
Kolač s Vrhnjem i Jogurtom
Za tijesto:
  • 10 žlica brašna
  • 1 vrecica praška za pecivo
  • 4 žumanjka
  • 4 žlice šećera
  • 12,5 dag margarina
Za ukrašavanje:
5 dag šećera u prahu
Za nadjev:
  • 4 bjelanjka
  • 5 žlica šećera
  • 1 vrećica vanilin šećera
  • 6 dl jogurta
  • 6 dl kiselog vrhnja
  • 1 žlica ruma
  • 3 žlice brašna
  • naribana korica od 1 limuna
  • sokod 1 limuna
Priprema
Tijesto:
Prosijte brasno na radnu plohu. Dodajte mu prasak za pecivo i izmijesajte. U brasnu napravite udubinu i u nju dodajte zumanjke, secer i izmrvljeni margarin. Umijesite glatko tijesto. Podijelite ga u 2 dijela. Jedan dio tijesta stavite u ledenicu na 10-15 minuta.
Nadjev:
Umutite cvrsti snijeg od bjelanjaka. Uz stalno mijesanje, postupno dodajete secer i vanilin secer. Mijesajte dok se secer ne rastopi. Dodajte jogurt, vrhnje, rum, brasno, sok i koricu od limuna. Sve sastojke lagano izmijesajte dok se ne sjedine.
Izrada:
Lim za pecenje nauljite i pospite brasnom. Razvaljajte tijesto koje nije bilo u ledenici. Stavite ga na lim za pecenje. Prelijte ga nadjevom. Tijesto koje ste izvadili iz ledenice rukama usitnite na komadice i rasporedite po nadjevu. Pecite u zagrijanoj pecnici 20-25 minuta na temperaturi od 180°C.

Nađi recept

Recent Posts Widget