Kokosova Torta

OCIJENI RECEPT 
Kokosova Torta
Za biskvit:
  • 8 bjelanjaka
  • 10 punih žlica šećera
  • 20 dag kokosovog brašna
  • 3 žlice griza
  • 1/2 vrećice praška za pecivo
Za kremu:
  • 8 žumanjaka
  • 8 žlica šećera
  • 10 dag čokolade za kuhanje
  • 15 dag maslaca
Za ukrasavanje:
  • dio kreme
  • 5 dag kokosovog brašna
  • čokoladne ružice
Priprema
Biskvit
Odvojite bjelanjke od zumanjaka. Od bjelanjaka umutite cvrst snijeg. Stalno muted, dodajte secer. Kad se secer rastopi dodajte zlicu po zlicu kokosovog brasna. Dodajte 3 zlice griza i prasak za pecivo. Sve dobro izmijesajte drvenom zlicom. Okrugli kalup za tortu oblozite papirom za pecenje. U njega izlijte pripremljenu smjesu. Stavite peci na temperaturi od 180°C oko30minuta.
Krema:
Zumanjke i secer mutite na laganoj temperaturi stednjaka ili na pari, dok smjesa ne postane pjenasta i gusta. Sklonite s vatre. Dodajte naribanu cokoladu i dobro mijesajte dok se cokolada potpuno ne rastopi. Kad se smjesa ohladi, u nju umijesajte pjenasto umucen maslac. Mijesajte dok se smjesa ne sjedini.
Izrada:
Biskvit prerezite na 2 poprecna djela. Kore biskvita lagano poskropite mlijekom. Izmedu dva biskvita namazite kremu.
Ukrašavanje:
Ostatkom kreme premazite cijelu tortu. Pospite je cijelu kokosovim brasnom i ukrasite čokoladnim ruzicama.

Nađi recept

Recent Posts Widget