Crno-bijela Torta

OCIJENI RECEPT 
Crno-Bijela Torta
Sastojci
Za biskvit:

  • 6 jaja
  • 20 dag šećera u prahu
  • 20 dag maslaca
  • 10 dag mljevenih oraha
  • 3 žlice kakaa
  • 10 dag čokolade za kuhanje
  • 2 dl slatkog vrhnja
Za ukrašavanje:
  • 1 dl slatkog vrhnja
Priprema
Biskvit:

Odvojite zumanjke od bjelanjaka. Cokoladu izmrvite i otopite je na pari. Zumanjke i secer
mutite dok ne dobijete pjenastu smjesu. Omeksali maslac pjenasto umutite. Umijesajte ga
u smjesu od zumanjaka. Dodajte mljevene orahe, kakao i rastopljenu cokoladu. Sve dobro
izmijesajte da se smjesa sjedini. Umutite bjelanjke u cvrst snijeg. Drvenom zlicom ga lagano
umijesajte u smjesu od zumanjaka. Dobivenu smjesu podijelite u 2 dijela. Jedan dio smjese
cete koristiti za pecenje biskvita, a drugi dio za kremu. Okrugli oblik za tortu namastite i
pospite krusnim mrvicama. Izlijte u njega prvi dio smjese za biskvit. Stavite peci u prethodno
zagrijanu pecnicu na temperaturi od 180°C oko AO minuta.
Drugi dio pripremljene biskvitne smjese spremite u hladnjak.
Izrada:
Jos vruc biskvit iskrenite iz oblika. Ostavite neka se ohladi na sobnoj temperaturi. Ohladeni
biskvit premazite nepecenim dijelom smjese iz hladnjaka.
Ukrašavanje:
Pomocu sprice za kolace gornji dio torte ukrasite slagom praveci uzduzne i poprecne crte.

Nađi recept

Recent Posts Widget