Baklava s jabukama recepti za kolače

OCIJENI RECEPT 
Baklava s Jabukama
Potrebno:
  • 6 cijelih jaja, 
  • 2 čaše vrhnja, 
  • 2 šalice šećera, 
  • čaša ulja, 
  • paketič praška za pecivo, 
  • 500 g tankih kora, 
  • čaša vode, 
  • 2 vrećice vanilin šećera, 
  • 1 kg jabuka.
Priprema:
Jabuke oprati, očistiti i naribati. Propržiti ih s nekoliko žlica šećera i paketićem vanilin šećera. Napraviti nadjev od jaja, vrhnja, šalice šećera, ulja i praška za pecivo. U nauljeni pleh slagati naizmjenčo koru, zatim nadjev pa ponovo jednu koru i poslije toga jabuke. Kada je kolač složen narezati ga na odgovarajuće komade i preliti ostatkom nadjeva. Peči kolač na 180° C oko 45 min. Ohladiti ga pa tek onda preliti prokuhanim preljevom od čaše šečera, vode i vanilin šećera.

Nađi recept

Recent Posts Widget