Ruske šnite recept sa slikom

RUSKE ŠNTE
Tijesto: 
  • 12 bjelanjaka
  • 12 žlica šećera
  • 6 žumanjaka
  • 6 žlica mljevenih oraha
  • 6 žlica brašna
Krema: 
  • 7,5 dl mlijeka
  • 7 žlica brašna
  • 6 žlica šećera
  • 6 žumanjaka
  • 25 dg margarina
  • 25 dag šećera u prahu
  • 10 dag oraha
  • 10 dag grožđica
  • 10 dag sjeckanih žele bombona
  • 10 dag sjeckanih smokava 
  • orasi ili žele bomboni za ukrasavanje
Priprema tijesto: 
Bjelanjke istuci u cvrst snijeg, dodati secer, jedan po jedan zumanjak, orahe i brasno. Peci na 180 °C. Ohladiti i uzduzno prerezati.
Priprema krema: 
Mlijeko, brasno, secer i zumanjke dobro izmiksati i kuhati na laganoj vatri dok se ne zgusne. U ohladeno dodati margarin izraden sa secerom, orasima, grozdicama, zele bombonima i smokvama. Malo kreme odvojiti za ukrasavanje. Polovicu biskvita premazati kremom, prekriti drugim dijelom biskvita, ukrasiti kremom i posipati orasima ili zele bombonima.

Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...